Saturday, November 21, 2009

Up-date on Evergreen Cob Project

The building continues and here are some photos to show you how far we have gotten. The cob bench is mostly finished and the strawbale playhouse is coming along.

The playhouse  has an urbanite foundation with a cob layer. Then the bales are stacked and "sculpted" to form window and door openings. There is a stick-built skeletal structure with a deep overhang on the roof to protect the cob and strawbales. The straw will eventually be covered with an earthen plaster.

Close-up of foundation layers.

Cob Bench. I know it looks like a little oven... but it is NOT... Cubby is for the "Observation Journal".

Close-up of Door on Cob Bench. There is a piece of wood with nails embedded in the cob structure that the door is tied into.

The brick patio between the cob bench and the strawbale playhouse.

Side-view of the new playarea. Roof space between the two structures is open as a pergola. It will be fun to see what we eventually plant in the space after the construction is complete!

1 comment:

garden arbor benches said...

Wow! This looks great! I am so impressed!